6 Mart 2013 Çarşamba

Kırkmerdiven Şelaleleri

Kırkmerdiven Şelaleleri resimleri, Kırkmerdiven Şelaleleri fotoğrafları kırkmerdiven şelaleri fotoğrafları Kırkmerdiven Şelaleleri nerede Kırkmerdiven Şelalelerine nasıl gidilir Kırkmerdiven Şelaleleri güzel resimleri 2013

Kırkmerdiven Şelaleleri
Kırkmerdiven Şelaleleri Ovacık(Tunceli)
Fotoğraf: Cüneyt Oğuztüzün



Yükseklikleri 3 bin 300 metreye ulaşan dağların koynundaki Munzur Vadisi, ülkemizdeki en büyük milli parklardan biri. Tunceli il merkezine 8 kilometre mesafede başlayan park buzul gölleri, vadi boyunca dökülen şelaleleri ve zengin bitki örtüsüyle bu unvanı fazlasıyla hak ediyor.

Sarp yamaçlardan geçen Munzur Vadisi, Ovacık düzlüğüne gelindiğinde dört bir yandan kaynayan gözeler ve küçük şelaleler yaratıyor. Parkın doğal kaynaklarını zenginleştiren bu gözeler, Munzur suyunu oluşturarak vadi boyunca daha büyük şelaleler yapıyor. Munzur Dağları’nın meydana getirdiği iki vadiden biri olan Mercan Deresi Vadisi’ne inen yamaçlara konumlanan Kırkmerdiven Şelaleleri, dar bir kanyonda çok yüksekten akan sularıyla görsel açıdan oldukça etkileyici. Öğle saatlerinde vadiyi tamamen aydınlatan dik güneş ışınları, debisi yüksek çağlayanların üzerinde gökkuşakları meydana getiriyor. Kırkmerdiven Şelaleleri, Ovacık ilçesi yakınındaki Elbaba köyüne 5 kilometre mesafede. Ovacık yaylalarına çıkış noktasındaki bölgeye ulaşım, ancak iki saatlik bir yürüyüşle mümkün. Şelalelerin bulunduğu bölge endemik bitkileri ve yaban hayatıyla son derece ilgi çekici bir yer.

Kırmızı benekli alabalıkların yaşadığı dereler, yayla ve göller açısından son derece zengin bir coğrafya olan Munzur Vadisi’nde kamp, dağcılık, trekking, kaya tırmanışı ve piknik yapma olanakları mevcut.


0 yorum:

Yorum Gönder