6 Mart 2013 Çarşamba

Muradiye Şelalesi

Muradiye Şelalesi fotoğrafları, Muradiye Şelalesi resimleri Muradiye Şelalesi nerede

Muradiye Şelalesi

Muradiye ŞelalesiMuradiye(Van)
Fotoğraf: Ahmet Özyurt



Van şehrinin en önemli turizm potansiyeli Van Gölü’nün etrafına kümelenen tarihi ve doğal güzellikler. Gölün çevresini dolaşan bir kişi kısa mesafede ve az zamanda pek çok şey görebileceği gibi, doğanın zenginliklerine dokunma fırsatı da bulabilir.

Yörenin en fazla turist çeken mekânlarından biri olan Hoşap Kalesi’nin ardından varılan Muradiye Şelalesi, kaynağını Tendürek Dağı’ndan alan Bendimahi Çayı üzerinde bulunuyor. Muradiye ilçesine 10 kilometre mesafedeki şelale, derin bir vadi içinde yaklaşık 20 metrelik bir yükseklikten düşüyor. Doğu Anadolu bozkırlarında parıldayan bu aydınlık yüzlü şelale, kış aylarında buz tutmuş haliyle fotoğrafçılara poz veriyor. İlkbaharla birlikte eriyen karların da etkisiyle artan sular, seyredenlerde bir serinlik etkisi bırakıyor. Çevresi piknik alanı olarak düzenlenecek şelalenin yakınlarında bir de asma köprü bulunuyor. Özellikle yaz aylarında yabancı turistler tarafından ziyaret edilen şelale adını, Bağdat seferi sırasında bölgede konaklayan 4. Murat’tan almış.

Yakın çevrede, Van il merkezine 82 kilometre mesafedeki Muradiye ilçesinin kalesi, tarihi bir kilise ve Bendimahi çayı üzerindeki Şeytan Köprüsü görülebilir.

0 yorum:

Yorum Gönder