6 Mart 2013 Çarşamba

Erikli Şelalesi



Erikli Şelalesi – Yalova 
Fotoğraf: Yıldırım Güngör


Yalova ve Bursa illerinin sınırları içinde kalan Termal-Hasanoba-Teşvikiye-Kocadere- Selimiye-Hayriye-Esenköy-Armutlu arasındaki alan “mavi-yeşil rota” ilan edildi geçmiş yıllarda. İsteyenlerin araçla geçebileceği, dileyenlerinse yürüyüş yapabileceği parkurlar bulunan Samanlı Dağları’ndaki bu alternatif turizm bölgesinde, Erikli Şelalesi gibi pek çok doğal güzellik yer almakta.

Çınarcık ilçesi Teşvikiye beldesinden Delmece Yaylası’na çıkılan yol üzerindeki Erikli Şelalesi, Yalova Kent Ormanı içerisinde bulunuyor. Ihlamur, kestane, kayın, meşe, gürgen ve çam ağaçlarıyla bezenmiş, asma köprüler ve seyir teraslarından geçilerek yapılan hoş bir yürüyüşle varılıyor şelalelere. İki ayrı kademede farklı çağlayanlar yapan Erikli, minik göletleriyle doğanın kucağında uzanan eşsiz bir güzellik olarak belleklerde yer ediniyor. Eğer kasım ayı civarlarında bölgeye giderseniz, şelale yolu üzerinde dallardan sarkan kestane, kocayemiş, muşmula ve cevizlerin tadına bakabilirsiniz. Yarım saatlik yürüyüşle yetinmeyenler, şelaleden yukarıya Delmece Yaylası’na kadar yolu uzatabilir. Esenköy yakınlarındaki Çalderesi Şelalesi de mavi-yeşil rota üzerinde yer alıyor.

Erikli Şelalesi’ne ulaşım için İstanbul’dan gelecekler Yalova-Çınarcık-Teşvikiye güzergâhını, Bursa üzerinden gelecekler ise Bursa-Gemlik-Hayriye-Selimiye-Delmece Yaylası yollarını kullanabilir. Yalova Kent Ormanı’nın il merkezine uzaklığı 29 kilometre.

0 yorum:

Yorum Gönder